Een plek vol herinneringen!

Het bos van Sparjebird is circa 16 ha groot en kent een kleurrijke geschiedenis. Het is ooit aangelegd als een “geriefbos”- waar je hakhout vandaan haalde. In de Tweede Wereldoorlog werd de Blokhut gebruikt als een werkkamp. Aan dezelfde tafels als die binnen in de Blokhut nog steeds staan, werd vroeger door de arbeiders gegeten en werden de wapens schoongemaakt en gepoetst. Vanaf de jaren zestig hebben hier veel kinderen genoten van avontuurlijke kampen en fijne spelweken.

Misschien ken jij het Speelbos nog wel van vroegere schoolreisjes. Of heb je wel eens geschuild in De Blokhut tijdens een spelweek. Of tijdens het jaarlijkse Iepenloftspul van Opsterland. Wellicht heb je hier zelfs wel al een geweldig familiefeest of huwelijksfeest beleefd…

Er zijn hier al heel wat herinneringen gemaakt. Met de verbouwing van de Blokhut, hopen we dat er meer mooie herinneringen gemaakt gaan worden op deze geweldige plek.

Kom wandelen, spelen en ontdekken

Om mensen te laten genieten van de prachtige natuur en op een ontdekkende manier de kinderen te laten spelen en beleven, heeft Staatsbosbeheer dit Speelbos aangelegd. Je kunt er wandelen en speciaal voor kinderen is het een waar avontuurlijk paradijs. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, ontdekken en vertrouwd raken met de natuur.. Ze kunnen:

 • hutten bouwen;
 • spelen in een greppelroute;
 • het avonturen pad bewandelen;
 • zich vermaken bij de waterkliederplek met de waterpomp;
 • als een aap aan een touw slingeren;
 • in bomen klimmen en
 • hink-stap-springen van boomstam tot boomstam.


En kinderen: maak je vooral geen zorgen om je ouders, grootouders of andere wandelaars of hardlopers. Die vermaken zich prima binnenin en rondom de Blokhut.

Je betaalt geen entreeprijs  of parkeergeld bij het Speelbos van Staatsbosbeheer. Je betaalt enkel je versnaperingen in De Blokhut. Zo is en blijft het Speelbos toegankelijk voor iedereen!

(PS Zorg wel even dat je oude kleren en laarzen aanhebt. Een extra setje kleding is trouwens ook best handig met al dat zand en water……. )


Het Staatsbosbeheer is eigenaar van het speelbos. 
Klik hier voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Contact

De Blokhut & Speelbos Sparjebird
Sparjeburd 4
8409 CK Hemrik

0516 211020
Sparjebird pubquiz 11 oktober

Sparjebird pubquiz 11 oktober

Geplaatst op: 2019-09-09

Op 11 Oktober 2019 is het weer zover! Blokhut Sparjebird organiseerd in samenwerking met X-events een tweede editie van de Sparjebird pubquiz! Na afloop van de bloedstollend spannende quiz, is er ook tijd  voor ...

Lees meer Meer nieuws
Iepenloft Opsterland

Iepenloft Opsterland

Geplaatst op: 2019-09-09

Stichting Iepenloft Opsterlân spilet Animal Farm Spyllokaasje : Iepenloftteater Sparjebird op 'e  Himrik  Woansdei 11 septimber twadde foarstelling. By twifel oer it waar y...

Lees meer Meer nieuws
 • familievriendelijk lunchcafe

 • Een plek vol herinneringen!

 • De lekkerste arrangementen!

 • De leukste activiteiten & Workshops